fbpx
010 338 9750 info@uplus.fi

4 vinkkiä matematiikan opiskeluun

Oppimaan oppiminen

joel-wulff-uplus-yksitysiopetus

Toivottavasti pidät tästä blogitekstistä. Haluatko apua matematiikkaan yksityisopettajalta? Testaa täältä sopiiko yksityisopetus sinulle.

Neljä vinkkiä matematiikan opiskeluun

 

Joskus matematiikan opiskelu voi tuntua todella työläältä. Vaikka aikaa olisi käyttänyt kuinka paljon, saattaa silti tuntua, ettei mieleen jää juuri mitään.

Seuraavaan on koottu hyödyllisiä vinkkejä, joista on apua matematiikan opiskelussa.

 

 

Harjoittele, harjoittele ja harjoittele – vain harjoittelemalla voi oppia

Matematiikka eroaa muista oppiaineista siinä, että pelkästään lukemalla ei voi oppia, vaan tarvitaan paljon harjoittelua ja aikaa.

Oppijat ovat erilaisia: toiset tarvitsevat paljon harjoitusta, toiset taas hoksaavat nopeammin. Vaikka uusi asia tuntuisi kuinka helpolta tahansa, sitä kannattaa käydä läpi säännöllisesti kertaustehtävien avulla. Muista kuitenkin pitää myös taukoja, koska väsyneenä tekee helpommin virheitä. Jos uusi asia tuntuu helpolta, etsi kirjasta haastavampi tehtäviä.

 

Tarkista laskusi ja korjaa mahdolliset virheet

Kun olet saanut laskun valmiiksi, tarkasta vastauksista, onko tulos oikein. Jos olet saanut täysin erilaisen vastauksen, käy laskutehtävä läpi ja yritä löytää tekemäsi virhe.

Joskus hyvinkin pieni virhe keskellä tehtävää voi vaikuttaa lopputulokseen ratkaisevasti. Virheistä oppii parhaiten vain käymällä ne läpi. Jos olet laskenut jo pitkään ja alat tehdä paljon huolimattomuusvirheitä, olet tauon tarpeessa. Kun aivosi saavat levätä, virheet vähenevät.

 

Keskity ja oivalla

Laskutehtävien ratkaiseminen vaatii keskittymistä. Toiset pystyvät keskittymään vain, kun on täysin hiljaista, ja toisia musiikin kuuntelu auttaa ratkaisemaan matemaattisia ongelmia.

Keskittymisen kannalta olennaista on ympäristö, jossa teet läksysi. Toiset keskittyvät parhaiten kotona ja toiset esimerkiksi kirjastossa. Sinun kannattaa jo opintojesi alkuvaiheessa selvittää, mikä oppimisympäristö on paras sinulle.

Matematiikan opiskelussa oivaltaminen on tärkeää ja siihen tarvitaan keskittymistä. Kun eteen tulee vaikea tehtävä ja lopulta oivallat, kuinka se tulisi ratkaista, saatat samalla huomaamattasi innostua matematiikasta. Se myös motivoi ja kannustaa sinua yrittämään haasteellisempia tehtäviä.

 

Yksityisopetus matematiikan opiskelussa

Aina ei koulussa ole mahdollista saada tukiopetusta vaikeisiin asioihin. Tällöin kannattaa kokeilla yksityisopetustunteja oman opettajan opastuksella. Joskus asiat selkiytyvät paremmin, kun ne voi käydä opettajan kanssa rauhassa läpi.

Yksityisopettaja pystyy keskittymään täysin sinuun ja hänellä on aikaa käydä helppojakin tehtäviä kanssasi läpi monta kertaa, kunnes ymmärrät ja osaat ne.

Hän pystyy selittämään asiat yksityiskohtaisemmin ja kertaamaan niitä, koska hänellä on aikaa keskittyä juuri sinun oppimiseesi.

Jos oppikirjan tehtävät tuntuvat haasteelliselta, opettaja voi tehdä sinulle helpompia tehtäviä. Hän voi myös aluksi laskea tehtäviä vaihe vaiheelta kanssasi. Jossain vaiheessa sinun kuitenkin täytyy yrittää ratkaista tehtävät itse opettajan seuratessa vierestä.

 

Yhteenveto

Matematiikka voi alkuun tuntua työläältä, koska oppimiseen ei ole oikotietä.

Matemaattinen ajattelu ja looginen päättelykyky kehittyvät vain laskemalla tehtäviä. Tehtävien ratkaisemista varten tarvitset keskittymiskykyä.

Kun tehtävä on valmis, sinun kannattaa tarkistaa, onko vastauksesi oikein, ennen kuin siirryt seuraavaan tehtävään. Jos vastauksesi on väärin, käy tehtävä läpi huolisesti ja pohdi, mikä tehtävässä meni väärin. Jos et itse keksi, kysy kaveriltasi, vanhemmiltasi tai koulussa opettajaltasi. Kun olet löytänyt tekemäsi virheen, korjaa se ja laske tehtävä uudelleen loppuun.

Jos matematiikka tuntuu vaikealta ja tarvitset apua siinä, ota meihin rohkeasti yhteyttä ja kerro missä tarvitset apua. Yksityisopetus tukee koulussa saamaasi matematiikan opetusta ja siitä voi olla apua opintoihisi.

Lähteet: http://www02.oph.fi/etalukio/pitka_matematiikka/opiskeluohjeita.html
http://matematiikkalehtisolmu.fi/2016/1/aivotutkimus.pdf

Yksityisopettajamme ovat ammattilaisia matematiikan opettamisessa. Varaa maksuton opetustarpeen kartoitus painamalla linkkiä.

Samankaltaiset tekstit

Miten uni vaikuttaa oppimiseen?

Miten uni vaikuttaa oppimiseen?

  Uni – paras työkalusi koulumenestykseen Miten uni vaikuttaa oppimiseen? Uni vaikuttaa niin muistiin, ongelmanratkaisukykyyn, kuin kykyyn oppia ja sisäistää uutta tietoa. Tässä kirjoituksessa paneudumme siihen, miten tarkalleen ottaen uni vaikuttaa oppimiskykyyn....