fbpx
010 338 9750 info@uplus.fi

Esittelyssä yksityisopettaja Mika Halonen

joulu 11, 2021Opettajaesittely

Suuri osa Uplussan opettajista toimii päivätyökseen luokan- tai aineenopettajana koulussa ja antaa sen lisäksi myös yksityisopetusta. Niin myös Mika, joka on taustaltaan filosofian maisteri ja opettaessaan hänelle on tärkeää auttaa oppilasta uskomaan omiin kykyihinsä. Nyt pääsemme tutustumaan Mikaan hieman paremmin.
Yksityisopettaja Mika Halonen

Moikka Mika! Mitä aineita opetat?

– Kaikkia peruskoulun lukuaineita, kuten matematiikkaa, äidinkieli, fysiikka, kemia, englanti ja ruotsi. Kaikki käy paitsi harvinaisemmat kielet (saksa vielä menee).

 

Ja mille luokkatasolle?

– Pääasiassa ala- ja yläkoululaisille. Aineesta riippuen saatan pystyä auttamaan myös lukiotasolla.

 

Millaisissa erityistarpeissa voit tukea?

– Kaikillahan meillä on omat erityiset tarpeemme ja opetankin kaikenlaisia oppilaita. Myös heitä, joilla on erityisen tuen tarve liittyen johonkin oppimisenvaikeuteen, kuten lukihäiriöön, tai keskittymisen vaikeuteen.

 

Mikä koulutus sinulla on?

– Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja taustalla on siis opettajan opinnot yliopistossa. Lisäksi olen käynyt runsaasti erilaisissa täydennyskoulutuksissa.

 

Entä miten päädyit opettajaksi?

– En tiennyt lapsesta asti haluavani opettajaksi. Mutta kun aloin miettimään itselleni sopivaa uraa, se oli kiinnostava vaihtoehto. Opiskeluaikoinani tein opettajien sijaisuuksia ja sitä kautta vahvistui tunne siitä, että halusin opettajaksi.

– Yksityisopetuksen aloitin alunperin osana opettajan työtäni, kun aika ajoin joku koulumme oppilaista tarvitsi lisäopetusta tai oli esimerkiksi terveydellisistä syistä kotiopetuksessa. Yksityisopetus on melko erilaista kokonaisen luokan opettamiseen verrattuna ja pidän siitä, kun oppilaan voi kohdata henkilökohtaisesti sekä pyrkiä tukemaan häntä ja hänen koulunkäyntiään yhteisen tekemisen kautta. Yksityisopetuksessa ei tarvitse miettiä kokonaisen luokan järjestäytymiseen liittyviä asioita. Opettaminen ja oppiminen ovat keskiössä. Juuri tämän vuoksi hakeuduin myös Uplussan opettajaksi.

 

Kuinka kauan olet opettanut?

– Päätoimisesti yli 20 lukuvuotta, mutta sitäkin ennen olen opettanut lyhyemmissä pätkissä.

 

Millaiset arvot sinua ohjaavat opetustyössä?

– Opettamisessa minulle on aina keskeistä vahvistaa oppilaan uskoa omiin kykyihinsä, se on avain menestykseen. Etenkin yksityisopetus tarjoaa mahdollisuuden itseluottamuksen vahvistamiseen.

 

Mikä opettamisessa on mukavinta?

– On aina mahtavaa löytää yhteinen aaltopituus oppilaan kanssa, ja sujuva vuorovaikutus. Mukavia ovat ne onnistumiset, kun löydämme ratkaisuja, jotka edesauttavat oppilaan edistymistä ja tavoitteiden saavuttamista.

 

Millainen olet luonteeltasi?

– Olen avoin ja sosiaalinen. Sanoisin jopa, että huumorintajuinen – vaikkakaan kukaan muu ei ole tätä tainnut vahvistaa.

 

Mitä tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?

– Minulla on erilaisia urheiluharrastuksia. Pelailen mm. salibandya ja käyn kuntosalilla. Talvella tulee hiihdettyä. Muuten luen ja kuuntelen äänikirjoja sekä katselen elokuvia. Pidän myös mökkeilystä ja kalastuksesta.

Haluatko tukea ammattitaitoiselta opettajalta?

Tarjoamme yksityisopetusta kasvotusten ja verkon välityksellä. Yhteydenotto ei velvoita ostamaan opetusta.

Yksityisopettajamme ovat ammattilaisia oppilaan itsetuntemuksen ja itseluottamuksen kehittämisessä. Tilaa ilmainen opetustarpeen kartoitus painamalla linkkiä.

Samankaltaiset tekstit

YHTEYS

Asiakaspalvelu on avoinna joka päivä 08-16.

Puhelin: 010 338 9750 
Sähköposti: info(at)uplus.fi Osoite: Yliopistonkatu 36 a A 3 Postinumero: 20100 Turku

TÄÄLTÄ LÖYDÄTTE MEIDÄT

Opetusta on saatavilla koko maassa. Näissä kaupungeissa meillä on eniten opettajia:

TYYTYVÄISET ASIAKKAAT

Yli 90% asiakkaista suosittelevat meitä.