fbpx
010 338 9750 info@uplus.fi

Koulu kuntoon perhelomalla – Näillä helpoilla vinkeillä varmistat, ettei lapsesi jää jälkeen koulutehtävissä

Vanhemmat

Perhelomalle? Näillä helpoilla vinkeillä varmistat, ettei lapsesi jää jälkeen koulutehtävissä

Lentokenttä kutsuu! Kivan matkan saa edullisimmin yleisimpien loma-aikojen ulkopuolella. Irtiotto arjesta on paikallaan koko perheelle. Loma tekee toisinaan hyvää perheelle, mutta samaan aikaan pitäisi huolehtia lasten koulunkäynnistä. Tässä muutama vinkki miten voit vanhempana varmistaa, ettei lapsesi koulumenestys kärsi tarpeettomasti lomasta.

 

Ota ajoissa yhteyttä opettajaan ja sovi käytännönjärjestelyistä

 

Useimmiten Wilma-viesti riittää, mutta jotkut koulut vaativat loma-anomuspaperin täyttämistä. Asiasta kannattaa kysyä suoraan lapsen omalta luokanopettajalta tai ryhmänohjaajalta. Lukioissa pidemmät lomat hyväksyy rehtori. Tavallisesti viikon tai parin loma myönnetään, kunhan lapsen koulunkäynti sujuu ongelmitta. Kolmen tai useamman viikon loma on jo melko pitkä aika lapselle olla pois koulusta, joten pitemmät lomareissut kannattaa ajoittaa koulun lomien yhteyteen. Tärkeintä on kommunikoida lapsen luokanvalvojan kanssa.

 

Pyydä opettajalta tarkat sisällöt

Opettajalta kannattaa pyytää tarkka lista asioista, joita koulussa käydään läpi matkanne aikana. Konkreettiset sivunumerot, tehtävät ja luettavat aukeamat auttavat lastasi suunnittelemaan, millaisissa erissä on hyvä tutustua uusiin, opittaviin asioihin.

>> Lataa täältä ilmainen opas arkeen – näin tuet lapsen koulunkäyntiä

 

Tehtävät on hyvä hoitaa jo ennen lomaa

Näin pääsette yhdessä rentoutumaan lomalla, eivätkä ajatukset harhaile matkakohteeseen tutustumisen ja opeteltavien kouluasioiden välimaastossa. Lomamatkaa on varmasti odotettu pitkään ja se saattaa olla lapselle jännittävä kokemus, joten opiskelut eivät välttämättä ole ensimmäisenä mielessä.

Kuka voi opettaa?

Koululla ei ole velvollisuutta järjestää tukiopetusta lomasta johtuvan poissaolon takia. Yksi hyvä vaihtoehto koulumenestyksen varmistamiseksi on tilata lapsellesi yksityisopetusta ennen tai jälkeen lomareissun. Näin voit varmistaa, ettei lapsesi jää opetuksessa jälkeen ja että lomaltapaluu sujuu mutkitta. Tarvittaessa tuutori voi olla Skypen välityksellä yhteydessä myös lomakohteeseen, mutta muistakaa kuitenkin ensisijassa rentoutua lomamatkallanne!

Lataa opas lapsen koulunkäynnin tukemiseen
Yksityisopettajamme ovat ammattilaisia lukusuunnitelmien laatimisessa ja osaavat antaa vinkkejä siitä, miten lomalla kannattaa opiskella. Pyydä yhteydenottoa linkin kautta.

Samankaltaiset tekstit

Milloin tukiopetusta tarvitaan ja mistä sitä saa?

Milloin tukiopetusta tarvitaan ja mistä sitä saa?

Koululainen voi tietyin ehdoin saada maksutonta lyhytaikaista tukiopetusta omasta koulustaan ja pedagogisen arvion pohjalta myös pidempiaikaisempaa tukea tai erityisopetusta. Yksityistä tukiopetusta taas voi hankkia kuka tahansa ja millaisessa tilanteessa tahansa....