fbpx
010 338 9750 info@uplus.fi

Lukio alkaa: Muistilista tuoreen lukiolaisen vanhemmalle

Vanhemmat

Mitä kaikkea vanhemman kannattaa tehdä, kun nuori aloittaa lukion? Tässä kattava muistilista perheenne käyttöön.

  • Oppikirjojen hankkiminen 

Kurssikirjoja myydään sekä käytettyinä että uusina. Käytettyjä oppikirjoja löytyy muun muassa täältä sekä netin keskustelupalstoilta. Kaikkia kirjoja ei välttämättä kannata hankkia heti, sillä nuoren kurssivalinnat saattavat elää vielä vuoden aikana. Myös kyniä, kumeja, tusseja ja vihkoja tarvitaan. Tietokoneeseen investoimista kannattaa harkita, sillä sähköinen opiskelu on lisääntynyt lukioissa.

  • Opiskelutekniikka kuntoon

Lukiossa opiskelu on aiempaa teoreettisempaa ja sisällöt ovat laajempia yläasteeseen verrattuna. Nuoren tulee pystyä lyhyessä ajassa tutustumaan laajoihin koealueisiin. Opiskelutekniikkaa on mahdollista kehittää.

  • Auta valitsemaan kurssit

Lukiossa opiskeltavien aineiden valinnanvara kasvaa. Onkin hyvä laatia selkeä suunnitelma heti lukion alussa: mitkä kurssit vaikuttavat nuoresta kiinnostavimmilta ja mitkä aineet valitaan ylioppilaskirjoituksiin. Suunnitelmaa voi tarkentaa lukion edetessä, mutta oikea suunta kannattaa pitää mielessä koko kouluajan.

  • Auta kotitehtävissä ja kokeisiin valmistautumisessa

Nuoren vastuu omasta tekemisestään kasvaa yläasteeseen verrattuna ja varsinkin lukion aluksi nuori saattaa kaivata apua toimivien työskentelyrutiinien luomiseen. Jakson alussa on hyvä selata tuleva koealue pintapuolisesti läpi: mitä kurssilla on kokonaisuudessaan tarkoitus oppia?

  • Osoita kiinnostusta

Kysele, miten koulussa menee ja keskustele lukioon liittyvistä asioista. Kehu ja kiitä nuorta ahkerasta opiskelusta sekä arjen pienistä teoista. Lue lisää siitä miten voit kannustaa lastasi täältä.

  • Merkkaa lukion tärkeät päivämäärät kalenteriisi

Löydät lukion tärkeimmät päivämäärät kouluvuodelle 2017-2018 täältä.

 

Piditkö lukemastasi?

Tilaa jatkossa opiskeluvinkit sähköpostiisi täyttämällä lomake.

Samankaltaiset tekstit

Milloin tukiopetusta tarvitaan ja mistä sitä saa?

Milloin tukiopetusta tarvitaan ja mistä sitä saa?

Koululainen voi tietyin ehdoin saada maksutonta lyhytaikaista tukiopetusta omasta koulustaan ja pedagogisen arvion pohjalta myös pidempiaikaisempaa tukea tai erityisopetusta. Yksityistä tukiopetusta taas voi hankkia kuka tahansa ja millaisessa tilanteessa tahansa....