Mikä on paras tapa valmistautua yo-kirjoituksiin ja pääsykokeisiin?
Mikä on paras tapa valmistautua pääsykokeisiin tai yo-kirjoituksiin?
Tämä kysymys käy varmasti jokaisen abiturientin tai pääsykokeisiin valmistautuvan mielessä. Et ole siis yksin.
Oppimiseen vaaditaan lukemista, reflektiota ja harjoittelua. Oppiminen ei tapahdu itsestään, vaan sinun täytyy tehdä työtä sen eteen. Tämän tiedätkin jo.
Alkuun haluan sanoa, että yhtä oikeaa tapaa valmistautua yo-kirjoituksiin tai pääsykokeisiin ei ole. Kaikki ovat yksilöitä, ja jokaisen pitää löytää itselleen tehokkain tapa oppia.
Olen myös tässä keskustelussa puoluleellinen siitä syystä, minkälaisia opetuspalveluita yrityksemme tarjoaa.
Tässä kirjoituksessa käyn läpi mitä tehokas oppiminen vaatii ja millaisia vaihtoehtoja ja palveluita on tarjolla, jotta voit helpommin päättää, mikä tai mitkä opiskelutavat sopivat sinulle parhaiten.
Mitä enemmän palautetta saat, sen tehokkaammin opit
Voidaksesi oppia tarvitset palautetta.
Palautetta saat esimerkiksi, kun tarkistat oppikirjasta, oliko vastauksesi oikein. Oppikirja ei kuitenkaan kerro, miksi vastauksesi on oikea tai väärä.
Oppikirjan palaute on siis arvokasta, mutta usein riittämätöntä. Arvokkaampaa on, jos opettajasi selittää sinulle luokassa, miksi vastauksesi on oikea tai väärä.
Oppikirjan tapaan Youtube on täynnä opetusmateriaaleja ja mitä parasta, se on kaikki ilmaista.
Tämä tiedon kultakaivos onkin avuksi, kun haluat oppia laskemaan geometriaa, kirjoittaa hyviä esseevastauksia tai oppia kieliä.
Youtubessa et kuitenkaan saa palautetta. Tiedon soveltaminen omaan käyttöön voi siis olla äärimmäisen hidasta, koska olet täysin oman reflektion varassa.
Verkkokursseilla tai digioppikirjoissa saatat saada vähän enemmän palautetta.
Kun verkkokurssi näyttää harjoitustehtävän oikean vastauksen, saatat saada jopa tietoa siitä, mitä teoriaa sinun kuuluisi soveltaa tehtävässä.
Tämä tehostaa oppimistasi jo huomattavasti oppikirjaan tai Youtube-videoon verrattuna.
Saat siis jonkin verran automaattista palautetta. Se jää kuitenkin valitettavan usein vielä hyvin pinnalliselle tasolle.
Et välttämättä vieläkään ymmärrä, mitä olet tehnyt väärin tai mitä sinun tulisi opiskella saadaksesi parempia tuloksia.
Tarvitset sekä sisäisiä, että ulkoisia motivaationtekijöitä
Verkkokurssien varjopuoli on myös se, ettei se ole kovin tehokas tapa ylläpitää motivaatiota.
Olet aivan yksin verkkokurssisi kanssa. Et tapaa muita oppilaita, eikä verkkokurssi patista sinua opiskelemaan päivittäin.
Se on itsestäsi kiinni, paljonko jaksat verkkokurssin videoita katsella ja sen harjoituksia tehdä.
Sisäinen motivaatio on ehdottomasti tärkeimpiä osatekijöitä onnistumisen kannalta. En itseni kohdalla kuitenkaan lähtisi laskemaan täysin sen varaan, että pystyisin ilman tukea tai ulkopuolisia rakenteita opiskelemaan tavoitteellisesti joka päivä.
Reaaliajassa järjestettävät valmennus- ja abikurssit tarjoavat jotain, mitä verkkokurssit eivät voi: selkeän aikataulun ja rakenteen, jota sinun pitää seurata. Käyt kolmesti viikossa kurssilla, työskentelet säännöllisesti, saat vertaistukea muilta oppilailta ja ehkä jopa palautetta opettajalta.
Tällaiset ulkoiset rakenteet pitävät hyvän työskentelyrytmin yllä, muodostaa hyviä opiskelutottumuksia ja ylläpitää motivaatiota.
Varmista, että käyt läpi sinulle tärkeitä aihealueita
Reaaliaikaisten kurssien varjopuoli on se, ettei niissä ole mahdollista edetä siinä tahdissa, mikä sinulle olisi järkevintä.
Kurssit ovat suunniteltu ryhmille, eikä etenemistahti poikkea suunnitellusta. Ne ovat usein myös huomattavasti verkkokursseja kalliimpi vaihtoehto.
Yksilöllisin tapa valmistautua yo-kirjoituksiin tai pääsykokeisiin on yksityisopetus.
Yksityisopetuksessa sinulla on henkilökohtainen opettaja, kenen kanssa kartoitat osaamistasosi ja suunnittelet opetuksen sisällön.
Tapaatte opettajasi kanssa suunnitellusti joko kotonasi, opettajan luona tai verkon välityksellä videoneuvotteluyhteyden avulla.
Yksityisopetuksen parhaita puolia on, että saat opettajan jakamattoman huomion. Saat jatkuvasti kehittävää palautetta oppitunneilla, ja opettaja osaa kertoa sinulle, mihin sinun kannattaa keskittyä, kun opiskelet kotona.
Etenette siinä tahdissa, mikä sinulle sopii ja opetus räätälöidään sen mukaan, missä sinä eniten tarvitset tukea. Yksityisopetus on selvästi verkkokursseja kalliimpi vaihtoehto, mutta oppimisen tuloksissa se maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin.
Olen tietysti puolueellinen tässä keskustelussa. Meidän toimintahan perustuu yksityisopetuksen tarjoamiselle.
Uskon kuitenkin henkilökohtaisesti, että yksityisopetus on paras tapa oppia mitä tahansa.
Näen yksityisopetuksen tulokset joka päivä, kun sadat oppilaat käyvät yksityistunneilla opettajiemme kanssa ja kun itse opin kieliä yksityisopettajan johdolla.
Yhtä oikeaa tapaa valmistautua yo-kirjoituksiin tai pääsykokeisiin ei ole. Kaikki ovat yksilöitä, ja jokaisen pitää löytää itselleen tehokkain tapa oppia.
Kokemuksemme mukaan yksi tehokkaimpia tapoja valmistautua kokeisiin on kuitenkin varmistaa, että sinulla on laadukkaat itseopiskelumateriaalit, jonka lisäksi saat riittävästi ohjausta ja palautetta asiantuntevalta henkilöltä.
Kun vielä noudatat tarkkaa aikataulutettua suunnitelmaa, pääset varmasti pitkälle.
Haluatko tukea pääsykokeisiin ammattitaitoiselta opettajalta?
Tarjoamme yksityisopetusta kasvotusten tai verkon välityksellä. Yhteydenotto ei velvoita ostamaan opetusta.
Samankaltaiset tekstit
Lukihäiriö – kaikki oleellinen lukivaikeudesta
Lukihäiriö Kaikki oleellinen lukivaikeudesta Pyrimme tässä artikkelissa vastaamaan kaikkiin yleisimpiin lukihäiriöön liittyviin kysymyksiin. Jatka lukemista, niin autamme sinua parhaamme mukaan.Noin 5–10 % suomalaisista kärsii jonkin asteisesta lukivaikeudesta. Se on...
Milloin tukiopetusta tarvitaan ja mistä sitä saa?
Koululainen voi tietyin ehdoin saada maksutonta lyhytaikaista tukiopetusta omasta koulustaan ja pedagogisen arvion pohjalta myös pidempiaikaisempaa tukea tai erityisopetusta. Yksityistä tukiopetusta taas voi hankkia kuka tahansa ja millaisessa tilanteessa tahansa....
Vanhempi – näin tuet lapsesi etäopetusta
Etäopetus asettaa monia haasteita koko perheelle, ja pyrimme tässä artikkelissa antamaan vinkkejä etäopetuksen ja arjen helpottamiseksi.
YHTEYS
Asiakaspalvelu on avoinna joka päivä 08-16.
Puhelin: 010 338 9750
Sähköposti: info(at)uplus.fi Osoite: Yliopistonkatu 36 a A 3 Postinumero: 20100 Turku
TYYTYVÄISET ASIAKKAAT
Yli 90% asiakkaista suosittelevat meitä.