fbpx
010 338 9750 info@uplus.fi

10a2684

Privatundervisningsbranschen i Finland är ännu i startgroparna. Det finns endast en handfull företag som agerar på branschen och få familjer är medvetna om att tjänster som dessa är tillgängliga. I Asien, Nordamerika och andra i andra delar av Europa är situationen en annan. Enligt Forbes Magazine kommer omsättningen för den globala privatundervisningsmarknaden att överstiga 100 miljarder dollar år 2018. I Sydkorea har redan varannan elev en egen privatlärare, medan branschen fortfarande växer explosionsartat i USA och i andra delar av Asien. Vi behöver dock inte ta oss längre än över Bottniska viken för att se åt vilket håll denna bransch håller på att utvecklas.

I Sverige är utvecklingen längre kommen

I Sverige har privatundervisning blivit en del av vardagen för allt fler elever under de senaste åren. Företagen som säljer läxhjälp boomar, organisationer som erbjuder gratis läxhjälp ökar, och skolorna själva erbjuder allt mer hjälp med elevernas läxor.

En av de ledande utbildningsföretagen i Sverige är Allakando. Allakando anordnar läxhjälp och privatundervisning, där en privatlärare kommer hem till eleverna och hjälper till med skolarbetet. Deras lärare hjälper också till att förbättra studietekniken och motivera eleverna, vilket gör det lättare att uppnå goda resultat.

Utöver enskild läxhjälp anordnar de även mattekurser. Inför de nationella proven har de intensivkurser, i slutet av sommarlovet har de sommarkurser inför nästa års matte och under terminerna har de räknestugor som fungerar som läxhjälp. Allakandos webbplats hittas på www.allakando.se

I Finland har privatundervisningen inte kommit lika långt som i Sverige och andra delar av världen, men vi kan förvänta oss att utvecklingen går mot samma håll som i vårt kära grannland.