fbpx
010 338 9750 info@uplus.fi

Vilhelmiina pääsi matematiikan yksityisopetuksen avulla korkeakouluun

marras 28, 2019Oppimaan oppiminen

Turkulainen Vilhelmiina osallistui keväällä 2019 yksityisopetukseen kemiantekniikan valintakoetta varten. Pari kuukautta kestäneen matematiikan ja kemian yksityisopetuksen ja kovan itseopiskelun jälkeen Vilhelmiina pääsi haluamaansa korkeakoulukoulutukseen.

Vilhelmiina tarvitsi apua matematiikassa ja kemiassa ja etsi keväällä 2019 ratkaisua, jossa hän saisi itse vaikuttaa opetuksen aikatauluun ja sisältöön. Hän oli kovin kiireinen eikä häntä miellyttänyt ajatus valintakurssien vakiosisällöstä. Hän valitsi yksityisopetuksen nimenomaan opetuksen joustavuuden vuoksi.

”Tarvitsin apua kemiantekniikan insinöörin pääsykokeisiin. Halusin yksityisopetusta, jossa saisin päättää tapaamiset sekä aikataulun ja avuntarpeen juuri itselleni. Tämän takia en halunnut esim. valmennuskurssille.”

Yksityisopetuksessa saa koko ajan opettajan täyden huomion ja avun.

Yksityisopetus on monelle oppilaalle aluksi täysin uusi kokemus. Oppilas ja opettaja tapaavat joko oppilaan tai opettajan kotona, vaihtoehtoisesti kirjastossa tai verkon välityksellä. Opettajina toimivat pätevät opettajat ja osaavat korkeakouluopiskelijat.

Vilhelmiinan opettajana toimi kemian ja matematiikan aineenopettaja Taru. Vilhelmiinan ja Tarun yhteistyö lähti sujumaan heti ensi tapaamisesta.

”Uplussan kautta saa päättää opettajan, ja jos ei jostain syystä tule juttuun, voi myös aina vaihtaa opettajaa. Minun opettajani oli huippu ja antoi itsestään heti hyvän vaikutelman.”

Tavoite oli alusta lähtien selvä: läpäistä valintakokeet. Vilhelmiina ja Taru tapasivat alkuun kartoitusoppitunnin merkeissä, jonka tarkoituksena oli luoda perusta tulevalle opetukselle.

”Ensimmäisellä tunnilla oli alkukartoitus, jossa katsottiin lähtötaso: mihin panostetaan ja mitä voi jättää hieman vähemmälle. Oppitunneilla treenasimme paljon matematiikkaa sekä hieman kemiaa.”

Minun opettajani oli huippu ja antoi itsestään heti hyvän vaikutelman.

Koko kevään kestäneen uurastuksen jälkeen Vilhelmiinan kova työ palkittiin: hän läpäisi kokeen ja pääsi opiskelemaan kemiantekniikkaa.

”Olen itse käynyt pelkän ammattikoulun, joten lähdin aika ”nollilta” esimerkiksi lukiolaisiin verrattuna. Koen kuitenkin nyt kouluun päästyäni, että hallitsen matikan perusteet todella hyvin. Ilman Uplussaa en olisi tähän pystynyt.”

Vilhelmiinan mielestä yksityisopetuksen suurimpia etuja on, että saa palautetta useasti ja oikea-aikaisesti. Opetusta hän suosittelee kaikille, jotka haluavat tehostaa oppimistaan.

”Yksityisopetuksessa saa heti apua ja virheet pystytään korjaamaan nopeasti. Tällä tavalla se eroaa esimerkiksi ryhmäopetuksesta.”

”Suosittelen opetusta etenkin niille, joita kiinnostaa oikeasti oppia. Itse kahlasin suuren määrän tietoa lyhyessä ajassa, enkä usko, että se olisi ollut mahdollista, jos olisin ollut suuressa ryhmässä. Yksityisopetuksessa saa koko ajan opettajan täyden huomion ja avun.”

Haluatko apua valintakokeisiin tai tarvitsetko apua koulunkäyntiin? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin keskustellaan lisää.

Haluatko tukea pääsykokeisiin ammattitaitoiselta opettajalta?

Tarjoamme yksityisopetusta kasvotusten tai verkon välityksellä. Yhteydenotto ei velvoita ostamaan opetusta.

Samankaltaiset tekstit

Milloin tukiopetusta tarvitaan ja mistä sitä saa?

Milloin tukiopetusta tarvitaan ja mistä sitä saa?

Koululainen voi tietyin ehdoin saada maksutonta lyhytaikaista tukiopetusta omasta koulustaan ja pedagogisen arvion pohjalta myös pidempiaikaisempaa tukea tai erityisopetusta. Yksityistä tukiopetusta taas voi hankkia kuka tahansa ja millaisessa tilanteessa tahansa....